Надежда Любенова Попска от 7-в клас е класирана на второ място в раздел ,,Проза’’ на Международния конкурс  „Аз обичам Черно море”.

Конкурсът е организиран от Министерството на образованието и науката, Община Несебър, Национален дворец на децата, Общински детски комплекс – Несебър. Той е част от Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците за учебната 2019/2020 г.

Надежда Попска членува в Клуб на талантливите деца в ОУ „Христо Никифоров” с ръководител Полина Георгиева. Креативното есе „Приятели завинаги ” е сътворено в този клуб. Децата от Клуба са привлечени от красотата и загадъчните дълбини на Черно море. Оценяват важността на крайбрежието за икономиката на нашата страна, осъждат замърсяването на крайбрежната зона, причинено от човешката дейност, имат проактивно екологично поведение.

Присъденото призово място е доказателство за творческите възможности и стремежи на Наджда, за нейната любов към Черно море и всичко българско.

Церемонията по награждаването се състоя на 31.10.2019 г. в Новия  град на Несебър.

Даровитата Надежда споделя в своето есе: ,, Моето Черно море със своята мъдрост знае, че хармонията между човека и природата е застрашена. Горди сме,че тази година сме едно от петте училища  в България, получили приза ,,Глобално училище 2019г.‘‘ Аз призовах децата от моя клуб да бъдем инициатори за опазване чистотата на водата, като започнем от собствените си семейства, като пестим водата и я пазим чиста.

Ние сме убедени, че промяната трябва да започне от нашия дом, от нашата класна стая, от самите нас!’’

В навечерието на Международния ден на Черно море – 31 октомври, децата от Клуба на талантливите дълбоко вярват и споделят посланието на световноизвестния  експерт в областта на образованието Сър Кен Робинсън:

,,Ние имаме само една планета.Не можем да отидем на друга.Ако се грижим за паланетата си и един за друг, ще имаме всичко , от което се нуждаем’’