Сърна и сръндак пострадаха при пътнотранспортно произшествие в Ловешко, през нощта на 3-ти август. При проверка по сигнал, подаден на тел. 112 , служители на Държавно горско стопанство Ловеч намериха на място безпомощните животни.
За съжаление сърната умира пред очите на служителите на ДГС Ловеч и е предадена на ловното сдружение, стопанисващо дивеча в района.
Сръндакът е заловен и транспортиран за специализирана помощ и наблюдение в Зоопарка на град Ловеч.
„Имаме надежда, че здравословното състояние на животното ще се подобри и ще бъде пуснато на свобода в гората, където е неговото местообитание! Благодарим на лицето, подало своевременно сигнал на тел. 112!

Благодарим на ръководителя на Зоопарка в гр. Ловеч за съдействието при лечението и възстановяването на пострадали животни!“, заяви директорът на ДГС-Ловеч – инж. Младен Миков.
Това е пореден случай на пострадало диво животно на територията на горското стопанство. На 30 май 2023г. служители на ДГС Ловеч заловиха и транспортираха сръндак, пострадал тежко при пътнотранспортно произшествие. Сега той се намира в Зоопарка в гр. Ловеч и вече е в добро здравословно състояние, благодарение на положените грижи.