Българският модул за наземно гасене на горски пожари, който работеше на територията на Гърция, се завърна в нашата страна в края на миналата седмица.
Петдесетте пожарникари бяха посрещнати в София от директора на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Александър Джартов, като сред тях са и седем служители от РД ПБЗН-Ловеч.
В Ловеч нашите огнеборци бяха посрещнати пред Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението” от комисар Петър Петров директор на РД ПБЗН-Ловеч и областния управител на област Ловеч Виктор Стойчев. Двамата благодариха на служителите за демонстрирания висок професионализъм при погасяването на пожарите в нашата южна съседка.
Още в началото на следващата седмица завърналите се огнеборци са включват с нови сили, в графика на районните служби по пожарна безопасност в Ловеч и Троян.

Модулът за наземно гасене на горски пожари, в чийто състав влизат 50 пожарникари и 15 единици техника и специализирано оборудване, замина за южната ни съседка на 22 юли. Първоначално екипът бе разположен в района на Солун, а в последствие замина за остров Корфу. Помощта бе организирана по Механизма за гражданска защита на ЕС.