Павлин Иванов

Близо две седмици бяха необходими на Община Ловеч да отговори на писмено питане, относно проблема със светофарите на кръстовището до “Лукойл”. “Ловеч днес” изпрати на 23 юли 2021 сигнал, заведен под номер 70-00-1319.

Ето какво беше питането:

“Уважаема г-жо Маринова

Във връзка с получени запитвания и сигнали до „Ловеч днес“, ви задавам следните въпроси, на които очаквам вашият писмен, официален отговор като Кмет:

1. Каква е причината светофарите на едно от възловите кръстовища, при това с огромно натоварване, а именно това до бензиностанция „Лукойл“, да не работят от месеци?

2. На коя дата ще бъде гарантирана необходимата безопасност на водачите и светофарите ще бъдат най-после пуснати в нормална експлоатация?

Надявам се на вашият бърз отговор. Причината за настояването за бърз отговор е и случилата се нова катастрофа там, която стана преди броени минути!”

Днес, 3 август, от Община Ловеч отговориха, че вследствие на сериозна повреда в електрониката на светофарите, се е наложило да се изчака специализирана група от оторизирана фирма от София, да отстрани повредата. Причината за забавянето на пуска, според администрацията, е натоварения график на групата.

От Община Ловеч допълват и че от 28 юли светофарите вече работят.