От Областна дирекция на полицията в Ловеч информират, че в седмицата от 26 юли до 01 август ловешките пътни полицаи са провели специализирана операция, за подобряване на пътната обстановка на територията на града, в хода на която са установили 42 нарушения, за които са съставили 10 акта и 31 глоби с фиш.

На 02 август около 17.00 ч. в с. Български извор, 49-годишен при управление на товарен автомобил «Фолксваген» не е съобразил разстоянието до движещия се пред него лек автомобил и го е блъснал. При инцидента леко е пострадал водачът на товарния автомобил, а пробите за алкохол и на двамата водачи са отрицателни. Служителите на РУ Тетевен са съставили акт за нарушение на ЗДВП, на мъжът управлявал «Фолксваген»-а.

На 02 август около 19.00 ч. в с.Орешак, на път извън Републиканската пътна мрежа, 42-годишен от Плевен при управление на мотоциклет без регистрационен номер е загубил контрол върху превозното средство и е паднал. В резултат на инцидента водачът е с контузии по тялото. Отказал е да бъде тестван с техническо средство за наличие на алкохол в издишания въздух и му е съставен акт за нарушение на ЗДВП.

В РУ Троян е образувано досъдебно производство, след като през вчерашния ден, в рамките на провеждаща се полицейска операция, в частен дом в града обитаван от 37-годишен, е открита пневматична пушка преработена в огнестрелно оръжие. Работата по случая продължават служителите на РУ Троян.