За изтеклото денонощие на територията на областта са регистрирани 4 произшествия, с преки материални щети:

  • В 09.25 ч. служители на РС ПБЗН – Троян са реагирали на сигнал за пожар, в леярски цех в с. Белиш. Унищожени са 3 палета с шлака и 1 пота за леене на алуминий. Спасена е сградата. Вероятна причина за пожара е техническа неизправност.

  • В 12.42 ч. УПБЗН – Угърчин са реагирали на сигнал за запалена суха трева, фургон и широколистна гора в местността „Млаката“. Унищожени са фургон, 3 велосипеда, 2 бр. бяла и черна техника и домашно имущество. Спасени са 5 сгради, 30 дка широколистна гора и 20 м3 дървен материал. Вероятна причина за пожара е небрежност при боравене с открит огън.

  • В 16.05 ч. РС ПБЗН – Ловеч са посетили сигнал за горящ цех на бул. „Мизия“. Огънят е унищожил 30 м2 покривна конструкция и 2 бр. филтри на аспирацията. Спасен е производствения цех. Вероятна причина за пожара е техническа неизправност.

  • В 16.45 ч. огнеборците от РС ПБЗН – Ябланица са гасили пожар в къща в с. Златна Панега. Унищожен е прозорец. Причина за пожара е небрежност при боравене с открит огън.

Без преки материални щети: 10 сигнала за пожари, при които са изгорели около 330 дка сухи треви и 4 сигнала за оказване на съдействие.