На 18.12.2023 г. от 17:00 часа в Салона на Община Троян се проведе Обществен форум за приемане на обществено споразумение за партньорско управление” по проект BG05SFOP001-2.025-0222-С01“ Ефективни политики за задържане и развитие на младите хора в община Троян“. Организацията на събитието бе възложена на младия и амбициозен екип на  Театрална школа Нюанси – гр. Троян, които вложиха много ентусиазъм  и емоция, за да превърнат форума в интересен и полезен инструмент.

Сключеното споразумение има за цел да активизира гражданското участие при вземане на решения, касаещи живота на младите хора в общината, за по-добра информираност относно политиките, залегнали в управленската програма на кмета на Община Троян и взаимно съдействие при осъществяването им.

Гости на събитието бяха г-жа Михайлова – кмет на община Троян, г-жа Вероника Тодорова – заместник – кмет с ресор „Образование, култура, спорт, социална и демографска политика“, представители на ученическите съвети към средните училища и младежкият БЧК, младежи, завърнали се в родния град от чужбина и търсещи реализация в Троян, членове на театрална школа „Нюанси“.

Подписаното споразумение ще бъде публикувано в платформата за обратна връзка и мониторинг „Агора“, с чието създаване е ангажиран бенефициента на проекта – Сдружение „Обществен компас“.