На 19-ти декември 2023 г. в салона на община Троян се състоя тържественото награждаване на деца и ученици с изявени дарби за 2023 г. Грамоти за постиженията си в областта на спорта, науката, технологиите и изкуствата получиха 92 деца, като финансова подкрепа в общ размер на 5390 лв. получиха 85 от тях.

Специален гост на събитието, по покана на кмета Донка Михайлова, бе госпожа Весела Лечева – петкратен световен шампион по стрелба, член на Международния олимпийски комитет и Български олимпийски комитет. По-рано през деня г-жа Лечева и г-жа Михайлова се срещнаха с учениците от Средно училище „Васил Левски“ – с. Черни Осъм, което единствено в страната подготвя планински водачи. Учениците показаха своите умения в скално катерене и оказване на първа долекарска помощ на пострадал, а специалният гост сподели опит от своя професионален път на спортист.

На връчването на грамотите на изявените ученици през годината г-жа Лечева пожела на младите таланти нови олимпийски върхове не само в спорта, но и в науката и изкуствата, защото зад всяко постижение стои труд и упорство във всички сфери на развитие. ​Г-жа Лечева изказа своето задоволство от събитието, в което бяха поощрени добрите резултати и грижата на Община Троян към изявите на младите спортисти и бъдещи учени, а пълната зала с деца, учители, треньори и родители и големият брой желаещите да се снимат за спомен със световния шампион бе най-високата оценка на троянци за събитието.