Ученици от клуба “3 D технологии” при Професионалната гимназия по механоелектротехника в Ловеч се включват в благотворителната коледна инициатива на общината „Направено от деца за деца“. Това съобщиха лично те днес на среща при кмета Страцимир Петков. По време на заниманията си в клуба децата с помощта на лазерен гравир са изработили 50 коледни играчки и фигури, които дариха за инициативата.

Ръчно изработените сувенири ще се предлагат в къщичка на коледния базар, който се открива утре и ще продължи до 27 декември. В същата къщичка ще бъдат изложени и плетивата от конкурса „Топли ръкавички, шапки и шалове, изплетени от мама и баба“, както и коледни картички и артикули, дарени от други ловешки детски градини, училища, читалища,  институции и граждани. Събраните средства от продажбата ще бъдат дарени на детското отделение на МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“.

Учениците от Механото подариха на кмета от своите сувенири с пожелание за здраве и успешна година. Те бяха придружени от ръководителя на клуба Пресияна Кочева и педагогическия съветник Йонка Джабарска. Кметът ги поздрави за доброто дело и им благодари за грижата и съпричастността.