На 19.12.2023 г. се състоя последното за годината заседание на Областната комисия по безопасност на движението, председателствана от заместник областния управител г-жа Нели Читинова.

В срещата взеха участие експерти от областна администрация, както и от общините Ловеч , Троян, Тетевен, Луковит, Летница и Априлци, представители на КАТ-Пътна полиция, Регионална дирекция ПБЗН , Областно пътно управление, Регионално управление по образованието и Съюза на българските автомобилисти.

На срещата бяха представени доклади от стопаните на републиканската и общинска пътна мрежа  – държавата и общините, както и от сектор Пътна полиция Ловеч.

Разгледани бяха жалби и сигнали от граждани , последвалите огледи и констативните протоколи от извършените проверки, по които следва да бъдат предприети конкретни мерки.

Друга точка от дневния ред беше представянето от Държавната агенция по безопасност на движението по пътищата( ДАБДП) на новите изисквания при попълване на данните от областната план- програма за безопасност на движението по пътищата за 2024 г. и областният отчетен доклад за 2023 г.

В края на срещата беше направено предложение за проверка на всички автобуси на територията на област Ловеч от сектор Пътна полиция и Регионална дирекция Автомобилна администрация за използването на обезопасителни колани от пътниците.

Единодушно бяха приети и датите за предстоящите заседания на комисията през новата 2024 година.