На 7 февруари се открива изложба с творби на севернокорейски автори. Това са ръчно изработени картини от миди и бродерия с характерни сюжети от флората и фауната на републиката. Изложбата е на Посолството на Северна Корея и гостува за трети път на Художествена галерия Ловеч. Творбите се продават, цените са символични. Не се предвижда официално откриване.

На 19 февруари ще бъдат представени книгите ,,Нови факти за  В. Левски и Ст. Стамболов” и ,,Разкрити документи за гроба и костите на В. Левски и Бенковски” с автор Николай Иванов. Той е роден през 1954 г. във Велико Търново. Завършил е ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Автор е на книгите ,,Георги Измирлиев”, ,,Литургия за непокорните”,,,Апостолски времена”, „Едно пътуване на българи с ,,Титаник”. През 1987 г. романът ,,Апостолски времена” е удостоен с 3-та награда за литературни произведения в Пловдив, посветена на 150 г. от рождението на Васил Левски.

В  книгата ,,Разкрити документи за гроба и костите на Левски и Бенковски” виждат бял свят документи, относно това къде е гробът на Левски. Може да се види и фотографията на човека, който последен се е докоснал до костите на Апостола, както и други важни документи.

През февруари продължават изложбите ,,Избрани творби от фонда на Художествената галерия Ловеч” и ,,Златните страници на българската илюстрация” от Художествена галерия ,, Илия Бешков”- Плевен.