Годишното издание за култура и общество „Мостове“ 2017  ще бъде представено на 31 януари (сряда) от 17.30 часа в Художествената галерия Ловеч. Алманахът е своеобразна равносметка за културния живот през изминалата година и е 13-и пореден брой. Това съобщи на пресконференция заместник-кметът на Община Ловеч Венцислав Христов.

Алманахът се издава  от Община Ловеч и Клубът на дейците на културата. През годините той се утвърди като традиционно и познато издание, със свое място и роля сред културната общественост.

В „Мостове 2017“ са включени над 47 творци и още 40 художници – едно богатство на жанрове и изкуства, включително и много репродукции на картини от Есенния салон на художниците и пленера „Синя зона“. Сред новите имена в изданието са младите поетеси Калина Викторова и Милева Пейчева, белетристът Митьо Велчев и други.

Присъстват и познати имена като поетите Алина Стоянова, Геновева Цандева, Димитър Минков, Нели Виткова, Неделина Димитрова,  белетристите Атанас Маринов, Найден Ангелов, Банко П. Банков, Марин Колев, хумор от Данаил Керемедчиев и други.

В разделите „Памет“ и „Култура“ участват автори като Павлина Петрова, Цветанка Дочева, Пенка Чернева, Елена Георгиева.

Изданието съдържа и цветни репродукции на картини от почти всички художници от региона.

По време на премиерата част от присъстващите творци ще прочетат свои творби.