elenkonachev703141Даниела Балабанова

Повече от половината абитуриенти в Ловешка област са избрали географията за втори задължителен зрелостен изпит, съобщи началникът на Регионалния инспекторат по образованието Еленко Начев. Общо на държавни зрелостни изпити трябва да се явят 1139 завършващи, които в сравнение с миналата година са по-малко със 72-ма. Първата задължителна матура по български език и литература е на 20 май, а втората по предмет по избор е на 22 май. Английски език, биология и математика са другите най-предпочитани предмети за втори задължителен зрелостен изпит. Четирима абитуриенти са пожелали да се явят на трета матура.

Държавните зрелостни изпити ще се проведат в девет училища в областта. В тях ще бъдат ангажирани 506 квестори.По думите на Начев всички зали са снабдени с камери, осигурена е и необходимата копирна техника за разпечатване на изпитните материали.

В 42 училища в Ловешка област ще се състои национално външно оценяване след 7 клас. На него трябва да се явят 1150 ученика.

Днес бе външното оценяване за 4 клас по български език и литература. От 1191 ученика са се явили 1142. Утре предстои външно оценяване по математика на четвъртокласници.

1 коментар

  1. Матури 2014, Тетевен, биология, масови отлични оценки, няма виновни, само доволни…

Comments are closed.