На 19 април около 22.30 ч. в района на Автогара-Ловеч, патрул на местното полицейско управление е спрял за проверка двама мъже на 24 години, като при извършен им личен обиск в дрехите на единия е открито пакетче с 1 грам метамфетамин, а в непосредствена близост до мястото на проверката полицаите са открили изхвърлено пакетче с 0,8 грама вещество, което при полеви тест също е реагирало на метамфетамин.
Двамата мъже са задържани за срок от 24 часа и в РУ Ловеч е образувано досъдебно производство.

Двама мъже са задържани в Тетевен за притежание на наркотични вещества.
На 21 април около 22.50ч. в с.Гложене служители на РУ Тетевен са спрели за проверка лек автомобил «Тойота» управляван от 25-годишен жител на Тетевен и пътник 16-годишно момче от Трявна. Пробата на водачът за наркотици извършена с техническо средство «Дръг чек» е показала положителен резултат за употреба на канабис, а при последвала проверка под стелката на предната дясна седалка е намерено и иззето наркотично вещество канабис, с бруто тегло 0,5 грама. Пътникът в автомобила е предал доброволно пакетче с канабис и бруто тегло 0,5 грама, което е извадил от портфейла си. По случая е образувано досъдебно производство и двамата мъже са задържани за срок до 24 часа в РУ Тетевен.

Служители на РУ Ловеч са задържали 20-годишен мъж от града след като на 20 април около 04.00 ч. при проверка на обитаван от лицето адрес в Ловеч и след извършено претърсване са откирли и иззели метамфетамин с бруто тегло 27,6 гр. и множество вещи, участващи в процеса на производство на наркотични вещества: толуол, фосфорна киселина, разредител, натриева основа, фуния, лула, газов котлон, електронна везна и др. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.