На 21 април в РУ Троян е образувано досъдебно производство след получен в 21.30 ч. сигнал, че на кръстовище в гр.Априлци е катастрофирал лек автомобил «Пежо 205» от който са слезли 3 лица и са избягали.
Установено е, че малко по-рано същата вечер автомобилът е бил отнет от улица в Априлци, където е бил паркиран пред частен дом. Превозното средство не е било заключено и ключовете му се се намирали в него. Работата по случая продължава.

На 20 април в 19.55ч. на пътя Ловеч-Троян, лек автомобил „Ауди“ управляван от 36-годишен мъж от Ловеч на лява крива навлиза в лентата за насрещно движение и се удря в БМВ с водач 27-годишен мъж от гр.Разлог. При инцидента леко е пострадал водачът на БМВ-то, а пробата за алкохол е отчела 1,72 промила в издишания въздух от водачът на «Ауди»-то, който е задържан за срок до 24 часа в РУ Ловеч. По случая е образувано бързо производство.

На 19 април около 15.15 часа на ул.”Янко Сакъзов” в гр.Тетевен полицейски екип е спрял за проверка лек автомобил «Опел» управляван от 19-годишен младеж от с.Градежница, като при тестването му за наркотици с техническо средство пробата е показала наличието на метамфетамин.
По случая е образувано бързо производство, а младежът е задържан за срок от 24 часа.