От Пресцентъра на Община Ловеч разпространиха до медиите следната информация, която предполагам е изключително ценна за вас като ценители на изкуството и естети. Надявам се, ще оцените вкусът към красивото и тази символичност на новата визия на кметския кабинет, който като “финни прахови частици” сияе пред вашия непредубеден поглед :

“Нови картини от фонда на Художествената галерия в Ловеч вече красят кабинета на кмета на Ловеч Корнелия Маринова. Иска ми се посетителите и колегите да бъдат обградени от изящно изкуство, което да внушава хармония, приказност, доброта и умение да се открива красивото в живота, мотивира идеята си кметът.

Обновената визия включва две картини от Георги Божинов – Слона и по една от Теофан Сокеров, Станимир Видев, Емил Стойчев и Станимир Желев. Част от тях са създадени по време на пленерите по живопис „Вароша ” и „Дувари“, провеждани от общината всяка година. Изящна икона и една пластика от Величко Минеков допълват визията. Още в приемната пък грее картина с българска мадона от Кеазим Исинов.

Изборът на платната и подредбата стана с личното участие на кмета и с помощта на директора на Художествената галерия Валентин Узунов и неговите сътрудници.”

 

Бел. р.: Уважаеми читатели, извинявайте! Просто не се сдържах!

Павлин Иванов