Публикуваме в цялост изпратеното от търговци Отворено писмо до кмета Маринова по повод все още затворения пазар за промишлени стоки всяка сряда:

До г-жа кмета на гр. Ловеч

Г-жо Маринова, пиша Ви за пореден път, но сега с отворено писмо, по повод затварянето на пазара за промишлени стоки в сряда, тип “битак”, което продължава вече осем месеца. Причината за забраната беше влошената епидемична обстановка, но тя отдавна не е такава, дори и кризисните щабове са отменени, което означава , че това не е причина за неговото неотваряне. Всички такива пазари на открито в цяла България вече работят, а само този във Вашия град продължава да е забранен за нас.След среща със заместник кмета г-н Цветан Георгиев, ни стана ясно, че не Ви харесва самия пазар, но има и други браншове в бизнеса , които не са представителни и при забраната им може да избухнат протести пред общината. Трябва ли и ние да стигнем до тези действия.
Епидемията засегна най-вече малкия бизнес. За разлика от държавните служители , които не само не бяха лишени от заплати , но и получаваха бонуси, ние повече от осем месеца след като ни беше забранено да работим , не сме получили и стотинка от държавата и живеехме с надеждата, забраната да се отмени, и да работим отново.
Г-жо Маринова , всички говорят как трябва да бъде подкрепен ощетения малък бизнес, а Вие тъкмо обратното, искате да го унищожите, за десетки семейства, които разчитат само на него. Опитахме се да разговаряме с Вас и да намерим някакво решение въпреки, че пазара е един път седмично за няколко часа до обяд, но Вие не искате да общувате с нас. Явно ние сме нищожни за Вас. Доверие се печели трудно, а се губи лесно. Вие сте представител на партия ГЕРБ и вместо да окажете подкрепа на обикновените хора , които са подкрепяли тази партия на изборите, Вие предизборно убивате труда на хората от този бранш във Вашия град. Ние не сме просто статистика на неработещи хора. Ние сме отговорни , които с честния си труд изкарват парите си за своето съществуване. Поставете се на нашето място и разберете колко ни е нужно да работим. Вместо да повишим доходите си , поради настъпващата вече инфлация , при нас драстично намаляха.
Във всяко писмо , към Вас се обръщах с вяра и надежда за подкрепа от Ваша страна , но Вие ни игнорирахте и с това показахте отношението Ви към нас.
Г-жо Маринова ние не сме само избиратели , които се подлъгват на лъжливи обещания за по-добър живот. Ние сме хора с нуждите си за препитание и да оцеляваме в нелесния ни живот.
Обръщам се към Вас с това писмо , за да ни разберете и да намерите воля за подкрепа , за отварянето на традиционния пазар тип “битак” в сряда, който съществуваше до сега повече от 30 години.
В цял свят има такива пазари, включително и в Европа , но дали ще го има в гр. Ловеч зависи от Вас.

От ощетените търговци

 

Писмото е изпратено от Минка Илиева