Тържествено връчване на сребърните медали и купата на ХК „Осъм“ се състоя в Ловеч на 29 юни 2021 г. вечерта. Както е известно, ловешките хандбалисти завоюваха сребърните медали от шампионата на А група за сезон 2020-21 г. По този повод отборът бе гост на кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова и председателя на Общинския съвет Петър Цолов в приемната в Бароковите къщи.

Връчването на купата и медалите направиха кметът Корнелия Маринова и Росен Добрев, президент на Българска федерация по хандбал, който пристигна специално за случая.

Голмайсторският приз за втора поредна година печели състезателят Преслав Станчев. Купата му бе връчена от председателя на ОбС Петър Цолов. Състезателят на „Осъм“ отбеляза общо 174 гола в 18 мача и заслужено е притежател на статуетката за голмайстор на българския шампионат.

С този успехи отборът на „Осъм“ придобива право на участие в европейските клубни турнири през есента. За отбелязване е, че за първи път от 2001 г. насам хандбалистите на ХК „Осъм“ завоюваха сребърните медали от шампионата на А група. Също е важно, че тази година се навършват 60 г. от създаването на хандбалния клуб в Ловеч.

„Пожелавам догодина тези медали да станат златни, да имаме шампионска титла. Подарявам ви един плакет „С най-добри пожелания“, за да сте здрави и още по-успешни. Разбрах, че си поставяте високи цели и ние твърдо стоим до вас“. Това каза кметът Корнелия Маринова, а в отговор на жеста спортистите й дариха един от своите медали.

Честитя това заслужено второ място и поздравявам общината за подкрепата на нашия спорт, каза Росен Добрев, президент на Българска федерация по хандбал.

Старши треньорът на отбора Юлиан Симеонов и капитанът Виктор Симеонов благодариха за подкрепата на община Ловеч, както и на цяла поредица фирми, които помагат на тима.

Състав на отбора: Константин Илиев, Мирослав Данаилов, Юлиян Симеонов, Преслав Станчев, Мартин Ангелов, Огнян Коларов, Боян Белевски, Мирослав Стоянов, Александър Бояджиев, Александър Илиев, Теодор Симеонов, Георги Нейков, Виктор Симеонов, Ивайло Иванов, Ивайло Игнатов, Генади Иванов, Цанко Петков, Нейко Комитски, водач Борислав Станчев, треньори Юлиян Симеонов, Виктор Симеонов.