На 6 юли (вторник) от 17.30 ч. в Културно-образователен център и музейна експозиция „Д-р Васил Радославов“ ще бъде представена книгата “ХРАНИЛКА” от Иван Комита

За книгата: България на прехода. Елит и ъндърграунд. Светлина и сенки. Дебютният роман „Хранилка“ на Комитата е пъзел, който читателят подрежда. Динамично повествование, остър сюжет, герои, които (не)познаваме. В тази книга се оглеждат няколко десетилетия, които трябваше да ни променят. Успяха ли? Как?

Този роман разказва необикновената история за пет години от живота на един милионерски наследник – достоверна картина за средите на богатите и известните, света на модата и престъпността.
Богатството му е причина да стане жертва на похитители, а след това и жертва на любовта, когато научава шокиращата тайна за жената, която обича.

За автора: Иван Комита е пиар, журналист и бивш главен букер на една от най-големите модни агенции от близкото минало – „Ексграунд“. Висшето си образование завършва в Техническия университет София. Създател е на популярната в социалните мрежи кампания „Модерно е да се чете“. След критичен момент в живота си Комита претърпява пълна личностна трансформация и започва да практикува йога и японското бойно изкуство шотокан карате-до. Така идва и вдъхновението за първия му роман „Хранилка“.

Литературният си псевдоним Комита Иван избира заради пра-пра дядо си – революционера Иван Хасъмски – Комитата – съратник на Левски и Ботев, член на Манастирския революционен комитет в Троянския манастир, участник в Априлското въстание и Руско-Турската война.

Вход свободен.

В края на срещата всеки желаещ ще има възможност да си закупи от книгата и получи автограф от автора