Уважаеми ученици, учители, директори, родители,

Мили деца!

Традиционните ми пожелания в началото на новата учебна година – този път за 2020/2021, са съчетани с основателните грижи за нашето здраве! Училищните директори никога досега не са носили толкова голяма отговорност, каквато имат сега. Пред нас като общество са поставени високи санитарни изисквания. Очертава се една по-различна учебна година. Началото ѝ ще бъде с намалено присъствие в дворните пространства. Продължава и нашата работа по оптимизиране на обучението в електронна среда. Всяко училище, всеки клас, ако се наложи, трябва да има готовност да премине към него.

Учениците задължително трябва да носят маска в общите части на училището, а спортните занимания да се провеждат на открито.

Всичко това не бива да ни плаши. Нека заедно да направим така, че ограниченията да не пречат на стремежите за нови знания и открития, да не препятстват новите приятелства и успехи!

Отговорният подход към образованието е ценностен влог за децата ни – не само в настоящето, но и в бъдещето.

Нека срещаме смели, страстни, вдъхновяващи примери на поведение. Нека времето, прекарано в класната стая, скъпи ученици, ви подари запомнящи се моменти, а знанията да ви служат цял живот.

Пожелавам на всички успешна, здравословна и пълноценна учебна година!

На добър час!

 

Корнелия Маринова,

Кмет на Община Ловеч