На 08 декември около 22.00ч. в РУ Тетевен е получен сигнал за инцидент, при който в с. Рибарица лица придвижващи се с лек автомобил «Фолксваген» са нанесли побой над трима мъже на възраст 37, 39 и 62 години. По случая е образувано досъдебно производство и работата на служителите от РУ Тетевен по установяване на извършителите и причините за инцидента продължава под наблюдението на Районна прокуратура-Тетевен.

34-годишен мъж от с.Орешене е задържан след проведени оперативно издирвателни мероприятия от служители на РУ Ябланица по подозрение, че на 06 декември около 09.30ч. в с. Орешене е нанесъл побой и е отнел мобилен телефон и голяма сума пари от 33-годишен жител на с.Петково-обл.София. В хода на проведените допълнителни процесуално следствени действия и издирвателни мероприятия, с протокол за доброволно предавене е върнат отнетия мобилен телефон.

Служителите на РУ Ябланица са установили още 3 лица от с.Орешене, на възраст 60,61 и 35 години, чиято съпричастност към грабежа е в процес на изясняване. Четиримата мъже са задържани в РУ Ябланица за срок от 24 часа.