На 08 декември около 13.25ч. на бул. «България» в Ловеч, 67 годишен мъж при управление на лек автомобил «Фолксваген» е блъснал 57-годишна пешеходка. Жената е откарана в болница за преглед, след което е освободена за домашно лечение. Пробата за алкохол на водачът е отрицателна, съставен му е акт за нарушение на ЗДВП.

През почивните дни в РУ Троян са образувани 3 бързи производства срещу водачи на МПС, които са шофирали след употреба на алкохол. За срок от 24 часа в районното управление в града са задържани: 19-годишен младеж от гр.Априлци, установен да управлява МПС с 1,76 промила алкохол в издишания въздух; 19-годишен жител на севлиевското село Селище, който е управлявал лек автомобил в Априлци  с 1,47 промила алкохол и 30-годишен мъж от с.Сенник-общ.Севлиево, който е управлявал лек автомобил по пътя с. Орешак-с.Дебнево след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 2,31 промила.

Служители на РУ Тетевен съвместно с колеги от ЗЖУ-Плевен са извършили  проверка на 54 лица и 46 МПС, съставили са 3 акта по ЗДВП и 7 глоби с фиш.

Полицаи от РУ Троян и служители на ЗЖУ-Троян са провели полицейска операция на територията на общините Троян и Априлци, като са извършили проверка на 76 лица и 57 МПС, съставили са 8 акта и 11 глоби с фиш и са образували 1 бързо производство.