Социална инициатива на служители от Областна администрация Ловеч заслужи грамота от Президентството. Експертите Василка Христова и Христо Троански имаха честта да я получат лично в края на седмицата.

Едно общество е силно и има бъдеще, когато всеки един негов член осъзнае, че трябва да прави така, че всички около него да се чувстват по-добре. С тези думи държавният глава Румен Радев връчи годишните награди в конкурса „Доброволческа инициатива“ за 2019 година.

Конкурсът „Доброволческа инициатива“ се организира за девета поредна година от Фондация „Лале“ и Националния алианс за работа с доброволци. В рамките на тазгодишното издание са номинирани 49 проекта от цялата страна. На церемонията са връчени три равностойни награди: за подкрепа на личностното и професионално развитие на младежи, растящи в социални институции или нездравословна семейна среда; проект за социална интеграция на бежанци; инициатива за менторство на млади хора в риск и без семейства, настанени в наблюдавани жилища, по пътя им към самостоятелен живот.

Областна администрация Ловеч се оказва единствената номинирана държавна институция в конкурса, няма номинирани и общини. Това прави участието ни още по-значимо.

На 5 март тази година служители на Областна администрация по своя инициатива посветиха част от свободно си време на децата в ЦНСТ в Ловеч, като отделиха и лични средства да ги зарадват. За да си поговорят с тях, за да направят заедно вкусни мъфини, за да си ги хапнат после пак заедно, за да покажат на децата как се общува, как се творят заедно разни приятни неща, за да помогнат на възпитателите, за да имат лично впечатление каква е атмосферата в една социална услуга, за която държавата предоставя средства. Два часа настроение, усмивки, закачки и благодарности.

Децата благодарят за мъфините, ние – за доверието, освен добри експерти на работното си място, в Областна администрация Ловеч работят и добри хора, които съзнават своята социална отговорност, споделиха тогава след срещата експертите Дора Стоянова, Василка Христова, Христо Троански и Велислава Петкова.

Днес за доброто им дело още веднъж ги поздрави и областният управител Ваня Събчева.