darva710121Вчера горските инспектори от Регионална дирекция по горите -Ловеч са извършили проверка по сигнал за незаконна сеч в землището на с. Торос, общ. Луковит. За частен горски имот е издадено през тази година позволително за сеч, чрез която да се създадат условия за равномерно възобновяване на насаждението. На място, проверяващите констатират, че дърветата са отсечени на 100%. Незаконно е отсечен и част от съседния имот. За нарушението е съставен констативен протокол, а на нарушителите ще бъдат съставени актове за установяване на административни нарушения.

В изоставен двор в с. Ъглен, община Луковит горски служители са установили наличието на 32 кубика дъбови дърва за отопление. Дървесината е незаконно добита, извозена и съхранена от неизвестен нарушител. За случая е информирано Районно управление на Министерство на вътрешните работи – Луковит. Съставен е констативен протокол. Незаконната дървесина е иззета и задържана в базата на разсадник гр. Луковит.

Същия ден екип горски инспектори е заловил двама души, извозващи с конски каруци 2 кубика незаконно добити дърва за огрев. Съставени са актове на нарушителите, а дървесината и каруците са задържани.

2 коментара

  1. ИАГ си правят пиар с акции срещу мишкарите, едрите нарушители работят законно. От друга страна няма нищо незаконно в голата сеч на стръмен склон над населено място. Викат му пробирка и санитарна сеч. Звънете, не ги жалете

  2. Стига с тези “новини” конфети бре. За ден, да се разходят по правилните места ще има още 320 кубика. Друг е въпроса колко е закона, законната сеч.

Comments are closed.