handballlovech311141Габриела Петрова

В изключително зрелищен мач момчетата на Христофор Джабарски имаха тежката задача да се изправят срещу водача в елита „Спаратак“ Варна, но за съжаление отпаднаха от турнира за „Купата на България“ с резултат 23-19.

В първите минути от срещата отборът на „Спаратк“ успя да дръпне с 5-2 ,след като направиха две контра-атаки.Играчите на Ловеч се взеха в ръце и успяха да стопят аванса до един гол за 6-7. Варненци успяха да реализират четири безответни попадения и успяха да си върнат аванса малко преди почивката.На полувремето, таблото в ледената зала в Ловеч показваше 8-12 в полза на гостите.

Второто полувреме започна с гол за домакините, но в следващите две атаки Мартин Тодоров успя да се разпише на два пъти. В 14-та минута на втората част, ловчалии намалиха разликата на 2 гола, но трудно се справяха с един от най-добрите състезатели в „А“ РХГ , завърналият се от Полша Веселин Чакмалов.

Така, в коректен мач завършил с резултат 23-19 отборът на „Спартак“ продължава напред, където го чака градският му съперник „Локомотив“!

Най-резултатен в отбора на Ловеч беше Теодор Симеонов ,който опъна мрежата цели 9 пъти. Лъчезар Баровски отбеляза 3 гола, Георги Нейков отбеляза 2, а Борис Колев, Илиян Матев, Иван Иванов, Ивайло Христов и Валентин Вълчев по 1.

За „Спартак“ най-резултатен беше Веселин Чакмаков с 7 точни попадения. Павел Данаилов, Мартин Тодоров и Мирослав Владков се разписаха по 3 пъти, а Веселин Георгиев и Александър Александров вкараха по 2 гола. ГеоргиСтоянов, Дилян Илиев и Йордан Димитров реализираха по едно попадение.

За „Ловеч 98“ играха: Антони Стоянов, Николай христов, Борис Колев, Илиян Матев, Теодор Симеонов, Георги Нейиков, Иван Иванов, Георги Чапаров, Ивайло Христов, Валентин Вълков, Лъчезар Баровски, Кристиян Баровски!

Следващата неделя в Старжица, ще се проведе кръг от „Б“ РХГ. Очаква се отборът да се завърне от там прибавяйки нови 6 точки, и да узакони първото място. преди финалният кръг, който ще в Габрово на 15 март.