Народно читалище „Пробуда 1926 г.“ село Йоглав, община Ловеч, организира за децата весел празник в навечерието на 1 юни -Международният ден на детето. Със съгласието и в присъствието на родителите в парка на селото се събраха много деца, съобщава Еленка Щерева от Йоглав.

На празнично украсената открита сцена всички имаха възможност да пеят и рецитират с микрофон в ръка. Тържеството продължи със занимателни игри и развлечения. Много смях и емоции породи състезанието „бягане в чували“. При играта „провиране под въже“ кулминационният момент настъпи, когато въжето беше свалено ниско и всеки се търкаляше под него по тревата.

Любимо детско развлечение е и рисуването с тебешир. Пръснати по алеята децата използваха творческото си въображение и изобразиха интересни картинки. Последното спортно занимание беше футболен мач на игрището за мини-футбол, в който се включиха дори и родители. Емоциите бяха неповторими! И накрая, разбира се, имаше много лакомства. Озвученият парк със забавна детска музика и красивата природа наоколо задържа присъстващите още дълго на празника.