Двама ученици, отличили се през годината с постигнати значими резултати в различни национални и международни състезания, активна работа при реализиране на младежки инициативи и социално значими каузи за общината бяха наградени от областния управител на Ловеч инж. Светослав Славчев. Предложението за номинация на младите хора е на Община Ловеч.

Десислава Цветанова Димитрова е ученичка в 12 клас на ПЕГ „Екзарх Йосиф I“. Възпитаничка е на школата към изобразително изкуство Арт-клуб „Гея“ при ЦПЛР- ОДК – Ловеч. Многобройни са наградите и отличията от национални и международни конкурси през изминалите години.

Десислава е сред номинираните от Фондация Димитър Бербатов „Успелите деца на България“, Клуб 2018 и Клуб 2019.

През 2018 г. и 2020 г. е лауреат на Фондация „Шанс за децата и природата на България“ за постигнати особени успехи в областта на изобразителното изкуство.

Три поредни години е стипендиант на МОН за даровити деца.

Константин Константинов Василев е ученик в 11 клас на ППМГ – Ловеч. Състезател на ССК „Стратеш Атлетик“ – Ловеч и КБС „Аякс“ – Троян в спортовете лека атлетика и биатлон. До момента има спечелени 45 медала от държавни първенства в спортовете – лека атлетика и биатлон.

Национален състезател по лека атлетика и биатлон.

Ръководството на Община Ловеч пожелава на младите хора още много успехи и бъдещи победи.