Вчера около 16.20 ч. на ул. «Г.С.Раковски» в Троян, 48-годишна жена при управление на лек автомобил е загубила контрол върху превозното средство, излязла е в дясно по посока на движението си, откъснала е метален стълб с поставени на него знаци и се е блъснала в крайпътно дърво. За това съобщават от Областна дирекция на полицията в Ловеч. При инцидента е пострадала водачката, която е откарана за преглед в болнично заведение, с разкъсно-контузна рана на ръката. Пробата й за алкохол е отрицателна, съставен е акт за нарушение на ЗДВП и констативен протокол за пътния инцидент.

 В РУ Тетевен за срок до 24 часа е задържан 25-годишен мъж, който на 18 август при управление на лек автомобил в с. Български извор е спрян за полицейска проверка и е установено, че превозното средство е с регистрационни табели издадени за друго МПС, а водачът шофира без да притежава свидетелство за правоуправмление на МПС. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

На 18 август на територията обслужвана от РУ Тетевен, служители на местното районно управление съвместно с ЗЖУ-Плевен са провели специализирана полицейска операция, насочена срещу битовата престъпност в малките населени места и подобряване на пътно-транспортната обстановка на територията на общината. Полицаите са извършили проверка на 110 лица и 93 МПС, като за установени нарушения са съставили 5 акта и 16 глоби с фиш по ЗДВП, посетили са 2 сигнала и са образували 1 бързо производство.