Куп популярни актьори ще радват почитателите на киното в Ловеч от 24-ти до 26-ти август във Филмова седмица, организирана от Община Ловеч. В три поредни вечери на специален екран на площад „Тодор Кирков“ ще бъдат показани три български филма, които със сигурност ще предизвикат интерес. Прожекциите ще бъдат с начален час 21.00 ч. и са безплатни за жителите и гостите на града.

В първата вечер ще бъде показан филма „Нокаут или всичко, което тя написа“ на режисьора Николай Илиев. В ролите: Саня Борисова, Джеймс Тумина, Орлин Павлов, Башар Рахал, Диана Любенова и др.

На 25-ти зрителите ще могат да гледат комедията с криминален сюжет „Пистолет, куфар и 3 смърдящи варела“ на режисьора Георги Костов, с участието на Ивайло Захариев, Георги Кадурин, Асен Блатечки, Деян Донков, Дичо, Део, Влади Въргала, Тодор Доцев, Иван Савов и др.

В заключителната вечер пък ще бъде прожектиран екшън-драмата „Бензин“ – филм, режисиран от Асен Блатечки, който изпълнява и главната роля. Партнират му Снежана Макавеева, Майкъл Медсън, Съли Ерна, Лиляна Станаилова, Калин Врачански и др.