Отличените от областния управител за Международния ден на младежта 12 август ученици от Ловешко получиха днес наградите си. Връчи им ги лично инж. Светослав Славчев. Те са млади хора, изявили се през годината с активна работа при реализиране на младежки инициативи и социално значими каузи или постигнали резултати в различни национални и международни състезания.

Всъщност все още ученици са само Йохан Георгиев и Василенка Тепавичарова от Тетевен, и Константин Василев от Ловеч. През следващата учебна година Йохан ще е десетокласник (СУ „Георги Бенковски“), Василенка – дванайсетокласник (НПГГСД „Сава Младенов“),  Константин – също дванайсетокласник (ППМГ). Всички други са завършили средното си образование и вече са студенти.

Благодаря за вашата инициативност, за това, че имате желание да се развивате и предлагате идеи, вие сте нашите бъдещи управленци, коментира инж. Славчев. Заразявайте с доброто всички покрай вас, учете много и един се върнете тук, а защо не и да започнете работа по „Старт на кариерата“ в областната администрация, пожела той.

От своя страна младите хора благодариха на областния управител за уважението. Вашата инициатива да забележите и наградите нашите усилия ще бъде трамплинът да продължим да правим неща за България с още по-голям ентусиазъм, заявиха те.

Отличените за активността си младежи от Ловешка област са осем, те бяха номинирани от общините.