Малките таланти от студия “Чучулиги” към НЧ „Бяла Анаста 2016 г.”в Ловеч с ръководител Тинка Симеонова спечелиха куп отличия през последните месеци. Десетият международен фестивал „Abanico”, който е за изпълнители на популярна музика и танц на испански език и други романски езици, се проведе онлайн под патронажа на Столична община, район „Оборище“, София, 3-4 Април 2021 г. , а финалът бе на 15-16 май – финал в зала 11 на НДК„

Ловешкият талант Борислава Пламенова Петкова (6 г.) зае достойното място в онлайн класирането на престижния музикален форум “ABANICO”. Тя спечели първо място – златен медал и диплом в раздел “Фолклор“, и второ място – сребърен мед и диплом, с песен на романски езици – Italian song, в раздел “Вокални изпълнители”.

С първото си място тя получи право да участва в гала концерта в НДК, финал в зала 11 на НДК, за спечелване на GRAND PRIX. Здравословни причини обаче попречиха за нейното явяване. Колегите са радостни и горди от дебютното участие, поздравяват я и желаят още големи успехи на конкурсните сцени!

Благодарят на организаторите на конкурса и изказват благодарност към тях на FETIVAL MUSIK AGENCY” ARTVOICES” , на нейния директор Роси Йорданова и на многолюдната, професионално жури за дадените високи оценки на Борислава.

На 5 – 6 юни 2021 г. в гр. Велико Търново се проведе друг Международен конкурс за вокално и инструментално изкуство – “Звукът на времето”. Той е включен в културен календар на община В. Търново, подкрепен от кмета на Великотърновска община, включен също и подкрепен от Министерството на културата.

В изданието взеха участие отново две деца от студия “Чучулиги” Борислава Петкова (6 г.) и Димитър Йончев (5 г.) в дует. Те се класираха на 1 етап – онлайн с 28 точки, председател на журито бе композиторът Емил Струнджев. Децата получиха право за участие в присъствен етап.

Там отново показаха своя безспорен талант и в конкуренция с дебют взеха бронзови медали и диплом. Председател на журито беше музиканта Иван Лечев.

Митко Йончев спечели и Специална награда от сдружение „ЕЛИТА”, за най-малък певец в конкурса.

Борислава получи и две златни отличия за изпълнение на песен в поп и фолклор раздел – индивидуални изпълнители.

В конкурса участва онлайн и Божидара Цанкова (8 г.!, която участва с нова българска и италианска песен и получи Златно отличие и диплом.

Две деца от групата взеха участие и в Национален конкурс за революционна и патриотична песен в Панагюрище на 15.05.2021 г.с председател на журито доц. Етиен Леви.

Предстоят участия и в още конкурси , както и честване на десет години от създаване на Вокална група ” Чучулиги” в Ловеч!