Община Ловеч се обръща към партиите и коалициите, към кандидатите за народни представители в изборите за Народно събрание на 11 юли 2021 година, с призив за толерантност и спазване на местата за агитационни материали. Ето и пълното обръщение, което е подписано от кмета Корнелия Маринова:

„В предстоящата предизборна кампания кандидатите, партиите и коалициите разпространяват плакати, обръщения и други агитационни материали. Тези материали се поставят на определени със заповед на кмета на Община Ловеч места, а на сгради, огради и витрини – с разрешение на собственика или управителя на имота. В предизборната кампания не се използват агитационни материали, които застрашават живота и здравето на гражданите, частната, общинската и държавната собственост и безопасността на движението, както и  материали, които накърняват добрите нрави, честта и доброто име на кандидатите. Не се поставят агитационни материали на партии, коалиции и инициативни комитети в изборните помещения, както и на разстояние, по-малко от 50 метра от входа на сградата, в която е изборното помещение, през изборния ден и до края на гласуването.

Със Заповед № З-876/03.06.2021 г. са определени местата на територията на Община Ловеч за поставяне на агитационни материали по време на предизборната кампания. Със заповедта може да се запознаете ТУК.

Приканвам всички Вас за спазване на разпоредбите на Изборния кодекс,решенията на Централната избирателна комисия и заповедта на кмета на Община Ловеч и за провеждане на една толерантна кампания.

Напомням на партиите, коалициите и инициативните комитети, че следва да организират в 7-дневен срок след изборния ден (18 юли 2021 г.), съгласно чл. 186, ал. 3 от ИК и т. 25 от Решение № 97-НС/22.05.2021 г. на ЦИК, премахването на поставените от тях агитационни материали.“