znam_i_moga2903149Третата национална олимпиада „Знам и мога“ беше открита с тържествена церемония в ловешкото читалище „Наука“ вчера, съобщават от Областна администрация. С думите „Нека третата национална олимпиада започне сега“ миналогодишната победителка – петокласничката Ралица Минкова от ОУ „Васил Левски“ – Ловеч, даде началото на тазгодишната олимпиада. Тя по традиция се провежда в града на предходния победител и неговото училище.

На церемонията по откриване на олимпиадата присъстваха областният управител на Ловеч Милко Недялков, зам.-кметът на Ловеч Пламен Петков, експертът в сектор „начално образование“ към Министерството на образованието и науката Рени Рангелова, началникът на Регионалния инспекторат по образованието Еленко Начев, граждани, общественици и родители.  С думите „Ралица Минкова донесе олимпийския факел в Ловеч. Тя е повод за гордост за града и областта ни. Гордея се и с всички участници, поели по пътя на своята реализация“, областният управител Милко Недялков поздрави миналогодишния победител и приветства тазгодишните състезатели. Той подари на Ралица Минкова почетния плакет на Областна администрация – Ловеч, като форма на признателност за високите резултати.

znam_i_moga2903142„Знам и мога“ се провежда за трети път у нас. В тазгодишната надпревара участват 55 четвъртокласници от 28 области. Тя се провежда в писмена форма, чрез решаване на 12 задачи, предимно със свободен отговор, от всички изучавани предмети. Освен традиционните  образователни дисциплини са включени и области като защита от бедствия и аварии, реагиране в критични ситуации, безопасност на движението, екологичното и здравно образование и т.н

На откриването на церемонията млади таланти изпяха известни български песни, а троянският ангелски глас Радко Петков, прочул се от формата „Големите надежди“, вдигна целия салон на читалището на крака със своето изпълнение на Can you feel the love tonight(Можеш ли да почувстваш любовта тази нощ) на Elton John.

Националната олимпиада „Знам и мога“ ще се проведе утре с начален час 10 ч. в училище „Васил Левски“ в Ловеч.

1 коментар

  1. След дълъг застой, от няколко години в различни национални изяви ‚елитното‘ училище ‚В. Левски‘ вече доказва , че е такова. Благодарение на новото си и младо ръководство. Дано има шанса свободно и без натрапващи се помагачи да решава проблемите си , за да постига високи успехи.

Comments are closed.