Павлин Иванов

Народният представител излъчен от област Ловеч и организационен секретар на “Възраждане” Николай Дренчев е изключен от парламентарната си група, заедно с още двама свои колеги –Иво Русчев, Александър Арангелов.  Това съобщи председателят на групата и лидер на партия “Възраждане” Костадин Костадинов на брифинг в Народното събрание.

„Вчера в Общинския съвет в София четирима човека от групата на “Възраждане” предпочетоха да изберат финансови стимули пред честта и каузата на Възраждане“, заяви Костадинов. „Получихме изключително много съобщения и искания от страна на членове и симпатизанти за обяснение на така случилата се ситуация“, посочи той.

Решението на групата беше те да бъдат изключени, тъй като отказаха да направят това, което иска софийската организация от тях, допълни той.

“Те предпочетоха да останат в парламента, вместо да подадат оставка, за да поемат политическата отговорност”, заяви Костадин Костадинов. В този случай политическата отговорност я поемаме ние като парламентарна група, защото сме длъжни да покажем на нашите избиратели, че предателства не се прощават, коментира той.

Не се чувстваме предатели, заяви от своя страна Николай Дренчев, от името на тримата депутати, изключени от парламентарната група на „Възраждане“.

Исках да ви кажа от името на трима ни, че ние не се чувстваме предатели, ние не можем да бъдем укорени в нито едно действие, което сме направили, заяви пред журналисти Николай Дренчев, който заедно с Иво Русчев и Александър Арангелов днес бяха изключени от парламентарната група на „Възраждане“.

Не съм казал нищо против „Възраждане“, нито против председателя Костадин Костадинов, не съм направил каквото и да било, което да урони престижа на партия „Възраждане“, заяви той. Дренчев посочи, че към момента тримата остават независими депутати, а той мисли за варианта да напусне парламента.

„Лично на мен работата в парламента ми се вижда много работа „на празен ход“, особено от позицията, в която „Възраждане“ стоеше – глуха опозиция, която не може да прокара нищо конструктивно и нищо от това, за което нейните избиратели мечтаят, така че няма да ми липсва, ако напусна“, заяви Николай Дренчев.