Годината завърши трудно, започна трудно и продължава да е трудна … но младите червенокръстци от Ловеч продължават да дават сила дори и на бездомничетата, приютени от Диана Гапова в дома за бездомничета.

Младите червенокръстци с пореден базар в НПГВМ „проф. д-р Димитър Димов“ и със събраните средства и средства от бюджета на БЧК-Ловеч закупиха 300 кг. храна за кученцата и 30 кг. храна за котенцата, за които се грижат НПО „Дом за бездомничета“. Помогнахме и с труда си днес като почиствахме къщичките и клетките им. Естествено, че имаше и много игра и целувки, разкази за съдбите на не малка част от тях. Запознахме се с зажаднялата за внимание Омега, която е била и куче кръводарител!

За наше щастие дори присъствахме на осиновяването на женското кученце Анди, което е било ловешки жител и за наша радост бе осиновено от ловчанлийка!

Младите доброволци Теодор Джабраилов, Теодора Вълева и Теодор Ачев без страх и с много ентусиазъм влизаха и чистеха във всички клетки. И естествено получиха от бездомничетата много целувки, е и кални лапички, но обичта, която поехме днес няма да се забрави и скоро отново ще се срещнем с нашите четириноги приятели.

На изпроводяк нагушкахме и част от малките котенца и се надяваме да има повече хора, които да осиновят тези мили приятели на хората.

Заминахме си с мръсни дрехи, но с чисти сърца и нови безценни приятели!