orfei1503141Новата книга на Цветана Качерилска „Орфей Тракиецът“ ще бъде представена в Клуба на дейците на културата в Ловеч на 20 март, четвъртък, от 17,30 часа. Авторката е известна в Ловеч със своята поезия. През последните години тя се насочи и към езотерични теми – книгите „Задочни репортажи от съзвездието Северен кръст”, „Послания от съзвездието Северен кръст“, „Религията на любовта”.  За новата си книга „Орфей Тракиецът“  Цветана Качерилска  казва в предговора следното: „Това  сказание  въвежда  читателя  в  древността  и разкрива  реалности  през  езотеричното  око  на  познанието, вплетени в историческите факти и митологичната  памет.  Синкретичният  характер  на  новелата не е самоцел, а начин да се съчетае информацията на всички нива, да се изгради достоверен и плътен образа на Орфей.

Символните послания са плод на телепатичен контакт, представящ животът на траките и митът за Орфей и Евридика в нова светлина. Без да има претенция  за  нов  прочит  на  митологията,  повествованието си поставя за цел да разчете кодовете в нея.

Елена Блаватска твърди, че Орфей е първият адепт, първият посветен. Той  ще  бъде  разгадан  до  едно-две  столетия  и  ще продължи да вълнува умовете на идващите поколения,  защото никога не е прекъсвал връзката си с нашия свят и продължава да твори музика в своята Небесна Школа; да се свързва с даровити творци от нашето изме-рение и да им дава вдъхновение, прозрения и мъдрост“

Цветана Качерилска  живее в Троян. Работи като библиотекар в читалищна библиотека.  Автор е на 17 книги – поезия, есеистика и езотерика. Член е на Съюза на независимите български писатели – София. Носител на 8 национални литературни награди през последните три години за поезия и есеистика в конкурсите: „Пролет моя”, „Ний всички сме деца на майката земя”, „Литературен глас” и др.  Наградена е с медал на Съюза на независимите български писатели за цялостно творчество.