obs3105131Постоянните комисии на общинския съвет ще проведат заседанията си за разглеждане на внесените за 41-ата сесия материали на 17 и 18 март. Сред по-важните точки от проектодневния им ред са предложение на кмета за численост и структура на общинската администрация, която да влезе в сила от 1 юни т. г., нова Наредба № 2 за организацията и безопасността на движението, дисциплината на водачите на превозни средства и пешеходците на територията на община Ловеч, актуализиране на Програмата за управление и разпореждане с имотите, общинска собственост, през 2014 г., към която се добавят още 69 поземлени имота, както и отчет за изпълнението на програмата за 2013 г. Съветниците ще гледат две предложения за промяна на Правилника за организацията и дейността на общинския съвет – едно на председателя Тихол Тихолов и друго на общинския съветник Доротея Цанкова.

Във фокуса на вниманието им са Общинската програма за закрила на детето за 2014 г. и отчетът за изпълнението на програмата за миналата година. За ново разглеждане влиза върнатият от предишното заседание на общинския съвет отчет за дейността на Общинския фонд за приватизация, инвестиции и следприватизационен контрол за 2013 г.

Съветниците ще обсъдят още предложения за удостояването на главния кмет на побратимения немски град Ерфурт Андреас Баузевайн със званието „Почетен гражданин на Ловеч” и на ръководителя на Службата по пожарна безопасност, спасяване и защита на населението при бедствия в Ерфурт Тобиас Бауер и директора на холандската фондация „Де Пасарел“ Фреди Уулс с почетното звание „Заслужил гражданин на Ловеч”. На вниманието им са още отчетът на Общинския съвет по наркотични вещества, отчетът за дейността и проблемите на кметство Лисец и информация за дейността на кварталния съвет във Вароша. Съветниците ще разгледат и годишния доклад за дейността по вътрешен одит за 2013 г. в община Ловеч, ще обсъдят предложения за учредяване на безвъзмездно право на ползване на Регионалния исторически музей върху имот, частна общинска собственост – Младежкия дом, за отдаване под наем на земеделска земя от общинския поземлен фонд за устройване на пчелин в землището на с. Умаревци, за допълнение и изменение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Ловеч, касаещи услуги, изпълнявани от Домашния социален патронаж. Съветниците ще определят и броя и вида на общинските жилища в групи по предназначение, ще обсъдят промяна в приетата през юни м. г. „План-схема на комуникационно-транспортната мрежа, придружена от генерален план за организация на движението на гр. Ловеч”.

Първи ще проведат заседание от постоянната комисия по бюджет и финанси – на 17 март от 10 ч. Същия ден в 13 ч. ще заседава комисията по икономическа политика и евроинтеграция, а в 15 ч. – комисията по правно-нормативни въпроси. На 18 март от 13.30 ч. е заседанието на комисията по здравеопазване и социални дейности, от 14.30 ч. – по устройство на територията, комунални дейности и околна среда, от 15.30 ч. – по общинска собственост, и от 15.30 ч. – по образование, култура, младежта и децата.

41-ото заседание на общинския съвет ще се проведе на 27 март.