В рамките на тридневния форум „Българските общини – постигане на европейски стандарт за качество на управлението на местно ниво“, на кмета на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева бе връчен кристален приз, част от получения преди време – Европейски етикет за иновации и добро управление на местно ниво на Съвета на Европа. Удостояването с престижната награда е признание за постигнатото високо качество на управление в общината, съгласно утвърдения европейски стандарт, основан на принципите за иновативно и добро демократично управление.

Форумът бе организиран от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), а в него участваха членове на Националната платформа на партньорите за добро демократично управление на местно ниво, национални експерти за независима проверка и верификация за присъждане на Европейския етикет за иновации и добро управление на местно ниво на Съвета на Европа, представители на НСОРБ, представители на МРРБ, на Съвета на Европа и др.

По време на събитието кметът на Тетевен изнесе презентация за иновативни и добри практики в общината, а своя опит споделиха и кметовете на Свищов, Сърница, Ловеч, Троян, Търговище, Левски, Добрич,  Каспичан, Кнежа, Костинброд и др.

Участниците във форума се запознаха и със Стратегията за иновации и добро управление на местно ниво на Съвета на Европа – разработване на Национален план за действие, прилагането на европейските принципи и стандарти за добро управление на местно ниво и  Проект на експериментална/ пилотна схема за подкрепа на иновационни проекти в селектирани общини.