От ОД на МВР Ловеч съобщават, че на 25 ноември около 06.50 часа, след проведени съвместни оперативни действия на СБОП-Плевен и ОД МВР-Ловеч, на път I-4 край с. Голец е спрян за проверка товарен автомобил, управляван от 35-годишен от с. Казичене, обл. София. В хода на последвалата проверка, в товарния отсек на превозното средство са открити 73 мастербокса с цигари, без акцизен бандерол.

При последвалите процесуално-следствени действия са иззети общо 729 800 къса цигари и товарния автомобил. Водачът е задържан за срок до 24 часа в РУ Ловеч и работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

От полицията съобщават и за домова кражба. В РУ Ловеч е образувано досъдебно производство и се разследва кражбата на златни накити и сумата от 600лв., отнети в нощта на 26 срещу 27 ноември от частен дом в Ловеч. Работата по случая продължава.

На 25 ноември в Ловеч е проведена специализирана операция по широкообхватния метод, в хода на която пътни полицаи и служители на РУ Ловеч са извършили проверка на 57 МПС и 67 лица, като за установени нарушения са съставили 1 акт и 12 глоби с фиш по ЗДвП и са връчили 10 електронни фиша.

В почивните дни, служители на Районните управления на МВР в Тетевен, Ябланица и Ловеч, съвместно с представители на РДГ Ловеч са извършили проверки на ЛРД в селата Черни Вит, Кърпачево и Крушуна и в гр.Ябланица. Проверени са над 55 участници в ловните излети, както и техните разрешения за групов лов. Ловците са проверени за алкохол и са инструктирани относно правилното транспортиране на огнестрелното оръжие и поставянето на заключващо устройство на спусковата скоба, с цел недопускане на проишествия преди, по време и след ловния излет. Няма констатирани нарушения.