Вчера кметът на община Ловеч проведе работна среща с ректора на Медицински университет – Плевен, проф. Добромир Димитров. Поводът бе преминалата оценка за административно съответствие концепция за интегрирани териториални инвестиции “Единно здраве“ за Северозападен регион“ по процедура BG16FFPR003-2.001 „Концепции за интегрирани териториални инвестиции“ в рамките на Програма „Развитие на регионите“ 2021 – 2027 г., в която Община Ловеч е партньор. Съгласно утвърдения бюджет за община Ловеч са предвидени средства в размер на 3,4 милиона лева, включващи дейности по облагородяване на междублокови пространства, изграждане на детски площадки и съоръжения за спорт на открито, както и за рехабилитация на езерото в парка „Стратеш“ и района около него.

Изпълнението на дейностите по концепцията обхваща девет общини, както и всички държавни и общински болници в съответните населени места, за които е предвидено ново модерно медицинско оборудване според нуждите на всяко лечебно заведение.

Днес ще се проведе втора среща в онлайн среда с екипа от страна на Медицинския университет и Община Ловеч с участието на заместник-кмета д-р Алдин Начков. На 20 февруари предстои процедура по обществено обсъждане с всички партньори, което ще се състои в Ловеч, организирано от ОИЦ – Ловеч.

На срещата кметът Петков представи на домакините своята идея за развитие и подпомагане на здравеопазването в община Ловеч. От страна на Медицинския университет се ангажираха да съдействат пълноценно в рамките на своята компетентност в областта на медицината и здравната система. Предстоящото сътрудничество ще включва и допълнителни инициативи в сферата на ветеринарномедицинските услуги предвид предстоящото откриване на новия факултет по ветеринарна медицина в МУ – Плевен.