Предложение да организират благотворителен концерт отправиха днес пред кмета Страцимир Петков младежи от ПЕГ „Екзарх Йосиф I“ – Ловеч. „Със събраните средства бихме желали да подпомогнем ремонта на градската спортна зала, защото за нас е важно да има място в града, където децата и младежите като нас могат да тренират различни спортове“, казаха езиковците Венцислав Георгиев и Йордан Валентинов.

Кметът запозна гостите с идеята да се изгради изцяло нова спортна зала, която да отговаря на съвременните изисквания и нужди за развитието на професионален спорт в града, да е в централната градска част, за да е достъпна и за по-малки деца, които самостоятелно да ходят на тренировки. Но докато това се случи, е необходимо да се поддържа съществуващата база, за да не се прекъсва тренировъчният процес на спортистите.

„Ценя високо Вашата съпричастност и отношението, което проявявате към обществени каузи. Желанието ми е да правим нещата заедно, да сме общност и така обединени, да градим бъдещето на Ловеч“, заяви Петков.

Благотворителният концерт ще се състои на 12 март, вторник, в Драматичен театър – Ловеч, от 18:00 ч.