Предстои регионална среща на земеделските производители от сектор „Плодове и зеленчуци“. Провеждането й беше обсъдено днес на среща на кмета Страцимир Петков с Петър Симеонов, който отглежда около 300 декара трайни насаждения с ябълки в землището на с. Радювене. Местният производител предлага със съдействието на Общината да се организира събитие, на което да се представят възможностите за кандидатстване за финансиране на земеделците от сектора. На форума ще бъдат поканени и гости от Националната браншова камара „Плодове и зеленчуци“, която е техен представител пред държавните институции при определяне политиката на държавата в областта на земеделието и утвърждаването на схемите и мерките за подпомагане.

Кметът пое ангажимент да инициира такава среща в началото на март. „Всяка инициатива, която може да е в помощ на местните производители, ще бъде подкрепена от мен. Качествената и екологично чиста храна е важна за здравето на всички“, каза той.

На срещата бяха разгледани и други проблеми – недостатъчните субсидии и кратките срокове за кандидатстване по програми. Желанието е за адекватно подпомагане на земеделските производители, съобразено с действителните разходи за дейността.