kmet1112131Павлин Иванов

Колаж: Данчо Заверджиев

Скъпи ловчалии, уважаеми съграждани, поздравявам ви от цялото си сърце!  Вие сте най-добрите данъкоплатци в целият свят! Горд съм с вас, че без ни най-малко да роптаете, както разни други разглезени чуждоземци, с готовност откликвате и ще отделите от и без това скромните си доходи, за да помогнете на кмета и съветниците в техните начинания.

Как да не се радва човек, когато разбирате от половин дума и влизате в положението на ловешките властници, които трябва да закърпят бюджета, да платят глобите си, да отидат в някой луксозен хотел да пострелят с лък. Разбирате, че финансите на града и държавата са криза, а вашите лични, не. Толкова е благородно това!

Знам, че с радост помагате. Убеден съм, че се чувствате щастливи и съпричастни към харчовете на кмета и съветниците. Точно така, не трябва да ги поставяте в неудобно положение. Те представляват градът ни, печелят иновативни отличия за иновативни идеи, няма нищо, че не ги ползвате и струват страшно много пари.

Какво значение имат тук някакви милиони? Имат ли цена наградите, които валят като летен дъжд? Не, нямат!

Но без вас, скъпи ловчалии, без вашите пари, нищо нямаше да бъде възможно! А сега, за да има още повече награди и още по-големи успехи, ще трябва да се бръкнете по-надълбоко в джобчетата си.

Знам, че ще го направите с удоволствие, защото имате кауза – добруването на кмета и съветниците! Това, че отделяте още десетки левове за тях, не е жертва. Това е признателност за усилията на местната власт да направи Ловеч един приказен, вълшебен, иновативен град.

Утре, вашите съветници вкупом (с малки изключения) ще гласуват „по принуда“ вдигането на данъците ви. По принуда, защото вие настоявате, а кмета и съветниците просто са ваши слуги! Искат да ви направя горди и щастливи, затова ще изпълнят, макар и с неудоволствие вашите искания.

Знам, че дори няма да си помислите, че сте нормални граждани и имате права, че вашият глас е важен, защото имате кауза и тя е добруването ..

Утре ще бъде късно да защитите интересите си, уважаеми читатели. Утре, всичко ще бъде свършен факт! Ще бъдете длъжници, ще плащате повече и повече. Предполага се, че на това отгоре, трябва да бъдете доволни или поне да подходите с разбиране към решенията на местната власт.

Както вече ви съобщих, администрацията на кмета Казанджиев предлага на Общински съвет да бъдат вдигнати – данъкът върху недвижимите имоти, данъка върху превозните средства, Такса битови отпадъци.

Защо? Ясен, аргументиран, подкрепен с цифри и анализ мотив НЯМА. За поредна година се укрива информация, защото ако такава бъде предоставена публично, тя ще бъде оборена.

По всичко личи, че технологията, по която кмета Казанджиев прокарва предложенията си в Общински съвет е повече от работеща!

Има цели семейства на съветници, които са назначени от кмета на ваша издръжка. Цената е ясна – един глас за него в Общински съвет. Почти всички съветници са влезли с очакване на личната изгода. Познавате такива, нали?

Но въпреки това, вие сте щастливи, защото това се случва точно с вашите пари. Паричките, с които издържате и храните толкова много зависими семейства.

Няма нужда да правите нищо! Просто си плащайте тихо и кротко. Заделяйте от закуски за да могат Те да закусват. Даже не си позволявайте да коментирате, за да не ви разкрият и развалят рахата и удоволствието да плащате данъците си.

Мълчанието е злато, казва народа! Злато, за тези, които са на власт!

 

Помогнете на кмета Казанджиев и съветниците да съберат повече пари с увеличенията за:

Данъка върху недвижимите имоти

Данък върху превозните средства

Такса битови отпадъци

Само не питайте ЗАЩО!

11 коментара

  1. Нова такса трябва да предложи кмета за снимка с “Клозета на Минчо” най-атрактивно иновативно културно събитие „ЕВРОПА 2014″

    http://lovechtoday.eu/wp-content/uploads/wppa/265.jpg?ver=1

  2. “страхотна” статия, личи сижурналистическият “професионализъм” на автора, който е “спазил” абсолютно всички правила на публицистиката. така и не ми стана ясно защо се правят явни нападки към 30 000 души, за проблеми породени от двама, трима очевидно вредни за нашето малко общество.

  3. На кмета му е все едно какво мислят двама трима човека обявили се за граждани. Той пак е с приближената си на обучение някъде и го няма да ви отговори. От вашите писания му вее вятър

  4. Приетата с решение № 476 от 26.09.2013 г. на ОбС Ловеч план-сметката за необходимите разходи за услугите по чл. 66 от ЗМДТ в 34-те населени места на общината и град Ловеч за 2014 година в размер на 3 259 781 лева 3 259 781 лева.
    Отчисленията по чл.64 ал.1 от ЗУО в Приложение № 1-3 колона 4 са в размер на 613 766 лева и са заложени по 35 лева на тон депониран отпасък съгласно действащата към 26 септември Наредба за реда и начина за изчисляване на размера на отчисленията и разходване на събраните средства за дейностите по закриване и следексплоатационни грижи на площадките на депата за отпадъци.
    За 2013 година този размер беше 15 лева на тон или имаме увеличение за 2014годни с 20/двадесет/ лева на тон, което увеличение с 20 лв е прието с цитираното по-горе решение.
    По отношение на чл.60 ал.2 от ЗУО няма изменение на определения размер към 2013 и 2014 и той се запазва същият.

    В мотивите на кмета изразени в Предложение за изменение и допълнение на Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Ловеч четем:
    „Размерът на план-сметката за 2014 год. е увеличен в сравнение с този за предходната година, което се дължи, както на новите стойности на отчисленията по чл.60 и чл.64 от Закона за управление на отпадъците, така и дейностите касаещи сметосъбиране, сметоизвозване, депо, чистота и снегопочистване.
    Отчисленията по чл.60 и 64 от Закона за управление на отпадъците за 2014 г. са завишени със 7 лева на тон спрямо 2013 г. или с 40 %. Тези обстоятелства ни дават основание да предложим завишение на промила за изчисляване на таксата за битови отпадъци на жилищните имоти в град Ловеч с 0,1 промила или от 1,3 ‰ на 1,4 ‰ и в населените места с 0,9 промила или от 3,7 ‰ на 4,6 ‰ .”

    Кмета твърди, че отчисленията по чл.60 и 64 от ЗОУ завишени със 7 лева на тон спрямо 2013 г., което означава, че към 15 лева на тон за 2014 година следва да се прибавят 7 лева. Получава се 22 /двадесет и два/ лева на тон, но в приетата план-сметка с решение № 476 от 26.09.2013 г. на ОбС Ловеч са заложени 35 / тридесет и пет / лева на тон, което е незаконосъобразно завишение с 13 /тринадесет лева/ на тон или това са 252 552 лева.

    От тук следва да се направи извода, че няма каквото и да е било законово основание кмета да предложи завишение на промила за изчисляване на таксата за битови отпадъци на жилищните имоти в град Ловеч, а следва да предложи НАМАЛЕНИЕ на план-сметката с 252 552 лева ПЛЮС преходния остатък по план-сметката, който само за снегопочистване е повече от 100 000 лева.
    И вместо да се прави предложение за увеличение на такса битови отпадъци за 2014 година, кмета е длъжен да направи предложение за намаляване размера на таксата за 2014 година.

    Ако кмета се надява да излъже общинските съветници /защото разчита, че си четат материалите, които гласуват/ и успее,то номера му няма да мине пред гражданите.

  5. Ами малко да си намали администрацията, че за малкото жители, които останаха в града май са множко…

Comments are closed.