nagrada1112131Община Ловеч получи награда за най-атрактивно иновативно културно събитие през 2013 г. по оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г. Това стана вчера по време на годишната конференция за представяне на напредъка на оперативната програма в Стара Загора, информират от Община Ловеч.

     В приветствието си на форума министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева подчерта, че ОП „Регионално развитие” е една от най-успешните оперативни програми, по която вече е договорен 99 % от бюджета и са сключени 1082 договора. Изплатени са 1,784 млрд. лв.

     Отличени бяха най-активните бенефициенти по програмата за изтичащата година.

     Наградата на община Ловеч получи зам.-кметът Пламен Петков. Тя е за иновативното културно събитие по проекта „Ловеч – корени от миналото – мостове към бъдещето“. Събитието включваше спектакли на плаващата сцена в река Осъм с успоредно излъчване на воден екран.

5 коментара

  1. Конституционният съд в Румъния реши, че няма давност за убийствата – решение, което открива пътя за осъждане на палачите на комунистическия режим 23 години след неговото падане, предаде АФП.

    Според съдиите нито престъпленята /на палачите на комунистическия режим – бел.АФП/, нито наказателната отговорност или изпълнението на наказанието имат давност, посочи пред журналисти председателят на Конституционния съд Аугустин Зегреан.

    Конституционният съд е констатирал, че член от наказателиня кодекс, съгласно който геноцидът, военните престъпления и престъпленията срещу човечеството не подлежат на давност, каквато и да е датата, когато са били извършени, е конституцинен, се посочва в съобщение.

    Румънският институт за изследване на престъпленията на комунизма приветства решението като “голяма крачка напред”, която ще позволи “да бъдат изправени комунистическите палачи пред съдиите”.

    Решението на Конституционния съд ще има основна роля в разследванията на престъпленията, извършени от комунистическия режим, подчерта ръководителят на института Андрей Мурару.

    Главната прокуратура обяви през есента, че е започнала съдебно преследване за “геноцид” срещу бивши коменданти на турдов лагер и затвор, където около сто политически противници на комунистическия режим са загинали преди 50 години. Но имаше съмнения по отношение на тази стъпка, тъй като някои твърдяха, че е изтекла давността за тези престъпления.
    http://www.mediapool.bg/rumanskiyat-konstitutsionen-sad-nyama-davnost-za-prestapleniyata-na-komunisticheskiya-rezhim-news214656.html

  2. Чисто нов, нужник в центъра на Ловеч! В чест на коледните и новогодишните празници, кмета Казанджиев зарадва жителите и гостите на град Ловеч и пусна в експлоатация открит градски клозет модел „европейски”. Честито!

    http://lovechtoday.eu/wp-content/uploads/wppa/264.jpg?ver=1

  3. “Наградата на община Ловеч получи зам.-кметът Пламен Петков. Тя е за иновативното културно събитие по проекта „Ловеч – корени от миналото – мостове към бъдещето“. Събитието включваше спектакли на плаващата сцена в река Осъм с успоредно излъчване на воден екран.”
    Браво, честито! Изпълнението на кмета в буйните води на Осъм и смешното суетене по брега на отнова пинделче, режисьорчето, наистина са достойни за награда.

  4. Декемврийските дни са време за празник, но и време за равносметка, за съизмерване, за благодарност. Пред светлите Коледни празници благодарим на зам.-кметът Пламен Петков, че стопли сърцата ни, като получи наградата за най-атрактивно иновативно културно събитие през 2013 г. по оперативна програма и вярваме, че през 2014 година ще сме отличени с още по престижна награда за събитие – спектакъл : Плаващата сцена отплува по река Осъм към корените на миналото с успоредно излъчване на подводен екран на кмета за радост на подводната флора и фауна и иновативно излъчване на събитието в космоса, чак до образувалите се планети около червените джуджета в галактиката 1300MNG.

Comments are closed.