Сезон 2020/21 в испанската Ла Лига започва този уикенд. Едно от най-силните първенства в света се завръща с двубой в петък вечер между отборите на Гранада и Атлетик Билбао. Букмейкърът Бет365 предлага изравнени коефициенти за успех на двата отбора, което означава, че няма ясно изразен фаворит. Сред многото бет365 оферти за срещата, вие може да залагате на опции за голове, първо полувреме, хендикап и други на тази и всички срещи от испанската Ла Лига през новия сезон.

Отборите на Гранада и Атлетик Билбао ще открият новия сезон в Ла Лига с мач от 1-ия кръг в петък на от 22:00 часа на „Естадио Нуво Лос Карменес“. Двата тима се срещнаха в последния кръг на предишната кампания и ще се срещнат отново след по-малко от два месеца между двете срещи. Гранада завърши на 7-мо място с 56 точки през миналия сезон и ще представлява Испания в Лига Европа, докато Атлетик завърши на разочароващото 11-то място с пет точки по-малко.

Гранада и Атлетик Билбао вече се срещнаха три пъти през 2020 г., като последният мач се игра преди малко повече от месец и завърши с победа с 4:0 за Гранада. Атлетик загуби последните два сблъсъка срещу този опонент, но преди това беше в серия от четири поредни победи и без загуба в пет мача. Всяка от последните пет срещи завърши между тези съперници завърши с победа за домакините, като гостуващите отбори успяха да спечелят само един от последните девет мача.

Три от последните пет мача между Гранада и Атлетик Билбао предложиха над 2,5 гола, докато в два от двубоите имаше попадения в двете врати. Със сигурност откриващият мач на новия сезон в Ла Лига ще бъде много интригуващ и може да очакваме доста интересни мигове на „Естадио Нуево Лос Карменес“.

В събота в тиража на bet365 правят впечатления два мача от испанската Ла Лига. Ейбар посреща Селта Виго в първия двубой от 17:00 часа, като домакините са леки фаворити за успеха. Селта се представи много слабо през изминалия сезон и ще иска да подобри резултатите си през кампанията 2020/21. По традиция пък отборът на Ейбар играе силно у дома и ще се надява на успех в първия си мач за новия сезон.

Вечерният двубой в събота противопоставя отборите на Кадис и Осасуна. Това ще бъде голям момент за домакините. Кадис се завърна в Ла Лига след 14-годишно отсъствие, но за съжаление феновете на тима няма да могат да присъстват на срещата, за да видят обратно своя любим отбор в испанския елит. Стартът на сезона срещу съперник като Осасуна дава надежди на тима за победа в откриващия кръг, но в този двубой няма изявен фаворит и се очаква мачът да бъде оспорван.

 

В неделя ще се изиграят още три срещи от първия кръг на Ла Лига. В първия мач Реал Сосиедад гостува на Валядолид от 17:00 часа. Баските ще се опитат да стартират сезона с победа срещу „виолетовите“. Сосиедад се представи добре през изминалия сезон, като ще се стреми да продължи със стабилните си изяви. В 19:30 часа тимът на Виляреал посреща Уеска. „Жълтата подводница“ е фаворит за спечелването на трите точки. Виляреал финишира на 5-ото място в класирането през миналия сезон. Уеска пък е новак и се завръща в Ла Лига само един сезон, след като изпадна. Очакванията са Виляреал да спечели трите точки и да тръгне уверено в новия сезон. Късният двубой в неделя е между Валенсия и Леванте – градското дерби и може би най-интригуващия мач в първия кръг. Валенсия се раздели с много футболисти през лятото и ще им бъде много трудно през новия сезон, така че Леванте ще се надява да вземе поне точка от “Местая”.