Кулинарната надпревара „Есенна ловешка трапеза“ се организира от Община Ловеч с подкрепата на Д-р Йоткер – България. Събитието е част от Есенния панаир в Ловеч.

В конкурса са обявени пет категории: „Най-вкусно и най-дълго ловешко кебапче“, „Сладки баници“, „Солени баници“, „Сладкиши с есенни плодове“ и „Печива и напитки с мед“.

Критериите, които журито ще съблюдава при оценяване на кулинарните произведения, са външен вид, спазване на зададената тема, използвана технология, прецизност, вкусови качества и умело презентиране.

В първото издание на кулинарния конкурс „Есенна ловешка трапеза“ вече са се включили 11 отбора с общо 49 участници, които се състезават във всички обявени категории с 57 произведения на кулинарното изкуство. Това са отбори на Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“ – гр. Ловеч, на НЧ „Събуждане-1927 г. – с. Малиново, на сдружение „Зона Ловеч“, на НЧ „Просвета-1934 г.“ – с. Скобелево, на НЧ „Хлевенец – 1919 г.“ – с. Хлевене, на НЧ „Хр. Ботев – 1930 г.“ – с. Славяни, на НЧ „Хр. Ботев – 1927 г.“ – с. Горан, на НЧ „Пробуда – 1909 г.“ – с. Брестово, на НЧ „Пробуда – 1927 г.“ – с. Дренов, на НЧ „Пробуда – 1926 г.“ – с. Йоглав и отборът на село Кърпачево. Вкусните изкушения ще бъдат оценени от специално тричленно жури с председател майсторът на вкусни гозби и оригинални рецепти Иван Звездев. Ще участва и певицата Ана-Мария, така че шоуто ще съчетава песни и готвене в продължение на час.

Началото е от 14.00 часа на 12 септември, събота, в двора на Старата казарма в центъра на Ловеч.