В МБАЛ “Проф. д-р Параскев Стоянов” АД в Ловеч на 29 април 2020 г. постъпи дарение, състоящо се от ехограф на стойност 54 000 лева. Апаратът е от висок клас на фирмата „Сименс“ с вграден ЕКГ модул, който дава възможност за най-съвременното изследване в областта на разнообразни заболявания. Чрез него може да се определя степента на заболяването и дали пациентът има нужда от болнично или домашно лечение.

Това е част от голямото дарение за болницата на обща стойност 280 000 лева, които събраха представителна група бизнесмени. Помощта бе приета от д-р Румяна Нановска, изпълнителен директор на болницата, която благодари сърдечно на дарителите за поредното дарение и каза, че това е много важен апарат за болницата. Ехографът ще бъде монтиран в Отделението по гастроентерология със завеждащ д-р Пламен Върбанов.

На 28 април пък пристигнаха 50 защитни костюма за многократна употреба от най-висок клас, предоставени на Ловеч от Генералното консулство на Република Турция в Пловдив. Помощта бе връчена от помощник аташето Хюсеин Дьонмез, чрез Община Ловеч, на МБАЛ.

И на двете събития Община Ловеч бе представена от д-р Димитър Димитров, директор на Дирекция “Образование, здравеопазване, култура и туризъм”.

По този повод Община Ловеч отново благодари на всички юридически и физически лица, които се включиха в набирането на средства в помощ на болницата. „Надявам се един ден след кризата да можем да оповестим официално имената на всички дарители, които сега пожелават да не се афишират, за да можем да им благодарим лично“, сподели кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова.