ВКС потвърди решение на Великотърновския апелативен съд и окончателно осъди, по повдигнатото от Окръжна прокуратура – Ловеч обвинение, извършител на убийство. За престъпното деяние на К. К. е наложено наказание 18 години лишаване от свобода, редуцирано по реда на чл. 58а, ал. 1 от НК, /поради разглеждане на делото при условията на съкратено съдебно следствие/ на 12 години. Осъден е да заплати на близките на убития общо 200 000 лева обезщетение за причинени неимуществени вреди.

К. К. е предаден на съд от ОП-Ловеч и признат за виновен за това, че  на 07.05.2018 г., около 00:30 часа, на път Троян – Ловеч, около разклона за с. Добродан, Ловешка област, пред заведение за бързо хранене, с особена жестокост – чрез нанасяне на два удара в областта на главата с дървена бейзболна бухалка, умишлено умъртвил Т. И., като смъртта е настъпила на 08.05.2018 г. – престъпление по чл. 116, ал.1, т.6, пр.3 вр. с чл.115 от НК.

Осъденият се сближил нарочно с пострадалия, понеже подозирал, че Т.И. бил сложил нещо в храната на сина му, което му било причинило болки в стомаха и опериране по спешност. К.К. познавал навиците на жертвата и на 06.05.2018 г., късно вечерта, спрял срещу казино, в което Т.И. играел и го изчакал да си тръгне с автомобила.

Проследил го по пътя към Ловеч и видял, че е отбил в дясно на пътя, като бил вдигнал капака на багажника. Тогава К.К. спрял до него, попитал го иска ли да му помогне, но вместо това му нанесъл удари с бухалка, а след това  потеглил, оставяйки пострадалия паднал на земята.

Присъдата е приведена в изпълнение.