peshehodnapateka306155Данчо Заверджиев

Неслучайно кмета на Ловеч г-н Минчо Казнджиев наскоро бе удостоен с престижното отличие: „Кмет на годината 2015“, отразяваща мандат 2011-2015. Един от мотивите за присъждане на наградата е грижата за гражданите и най-вече на младите хора в Ловеч.
На опасното и изключително натовареното от движение на автомобили и пешеходци кръстовище на ул.Димитър Пъшков и ул. Никола  Петков вчера след разпореждане на кмета Казанджиев е поставена хоризонтална маркировка забраняваща паркирането на МПС и две пешеходни пътеки за гражданите пресичащи кръстовището.
Новата придобивка ще ползва голяма част от учениците на известно ловешко училище и е предпоставка за тяхната безопасност.
След обезопасяването на кръстовището остава кмета Казанджиев да изпълни едно от предизборните си обещания и да ремонтира тротоарите по ул. Никола Петков, но по  мое скромно мнение този ремонт ще бъде извършен през  следващия му мандат.

11 коментара

  1. Винаги все държавата, все управляващите и политиците са виновни за всичко. По принцип е така, но винаги има и едно НО…! В случая: и все пак нещо е направено, малко или голямо, добро или лошо, НО кой ли пък спазва знаците и маркировката???
    Така че извода е един- каквито сме ние, такива са ни и управляващите.

  2. На снимките не виждам знаци указващи, че има пешеходни пътеки и че е забранено спирането в оградената част на пътя. Обезопасено кръстовище ама на половина или както е в приказката “клан, клан не доклан”.

  3. Данчо, дао не са рисували с постни боички? Къде е боята!

    Търговец си поръчал фирма при габровски художник., на която искал да има нарисуван лъв.
    – Лъвът вързан ли да бъде или отвързан? – попитал фирмописецът. – Ако е вързан, ще струва двеста лева. Ако е отвързан – сто.
    – Отвързан! – начаса отвърнал търговецът.
    Фирмописецът я направил. Окачили я над дюкяна… Ала през нощта валял проливен дъжд. Сутринта, като отишъл да отключи, търговецът гледа – от фирмата останал само надписът. Лъвът го нямало! И веднага отишъл при фирмописеца да иска обяснение.
    – Какво съм виновен, че е избягал?! – отвърнал той. – Ти поиска отвързан лъв, отвързан ти нарисувах. А щом е отвързан ще стои ли на фирмата?!…
    “Вързаните” лъвове художникът рисувал с блажна боя, а “отвързаните” с постна.

Comments are closed.