spiritifezikova306151Никол Босилкова,11 а, снимки: Йордан Георгиев, 10 клас

Двучасовият концерт от новата инициатива на единадесетокласниците „Spirit of Ezikova”на Гимназията за чужди езици постави успешното начало на още една традиция. Музика под звездите и песни на откритата зелена сцена на училището като продължение на легендарния Фест е емблемата на новото начинание. Певците заложиха на доказаните вече китаристи Боби Панков от 11 д и Светомир Костов от 11 ж, които поддържаха висок музикалния дух на вечерта. С виртуозни изпълнения на цигулка се включи Рафаел Бижев. Публиката посрещна с възторг изпълненията на Аня Ганева от 10 клас, Христи Петрова и Вяра Искрова от 11 клас, Десислава Бешкова от 8 клас и др. Аплодирани бяха и изпълненията на бившата възпитаничка на Езиковата, Нели.

Необикновената атмосфера на събитието се допълваше от светлината на специално направените фенери от буркани, в които пламтяха запалени свещи. Надпис върху скалите на Стратеш „Spirit of Ezikova” засилваше магическата атмосфера.

Музикалното събитие провокира участниците да изявят своите таланти и да се забавляват. Под пълнотата на луната краят на концерта настъпи заедно с култовата за гимназията песен “Клетва”, която за пореден път успя да стопли сърцата на езиковци. Събития като това доказват отново, че Езиковата е синоним на приятелство, общност и магнетичност.

1 коментар

Comments are closed.